top of page
Danseres

DOCENTEN

Miranda de Kruijff

Eigenaresse & dansdocente

Al sinds ik me kan herinneren sta ik op de dansvloer! Ik ben begonnen met jazzdance toen ik 5 jaar oud was en na 15 jaar vol passie en plezier gedanst te hebben in verschillende theatershows, demonstraties, optredens en het winnen van diverse wedstrijden bij de Nederlandse kampioenschappen, was ik toe aan een nieuwe uitdaging; lesgeven. Ik heb een dansopleiding gevolgd en ben gaan lesgeven aan een aantal groepen bij Jazzdance Maarssen. Vanuit een talentengroep heb ik jonge meiden mogen trainen op wedstrijdniveau naar de Nederlandse kampioenschappen. Geweldig om met jongeren te werken en ze elke week weer te zien groeien! Niet alleen in hun dance skills, maar ook in hun kracht & vertrouwen.

Op gegeven moment wilde ik mijn horizon verbreden en ben mij toen gaan verdiepen in hiphop en salsa. Al snel kon ik niet meer ontkennen dat salsa mijn hart had gestolen. De vrijheid, muzikaliteit en creativiteit op de dansvloer, alsmede de connectie met je danspartner, maakte dat al snel al mijn vrije tijd hierin opging. In 2011 deed ik mee aan wedstrijden en werd ik samen met mijn danspartner Nederlands Kampioen Salsa. Daarna startte ik in een showteam bij Salsaddiction en werkte ik hard om mijn technische skills verder te ontwikkelen en mijn dans pallet verder te verbreden naar bachata, chachacha, merengue, kizomba, semba en afro. Met mijn danspartner heb ik in de jaren daarna vele shows en workshops gegeven in binnen- en buitenland. En met vriendinnen reisde ik de hele wereld over om overal te dansen en workshops te volgen van internationaal bekende dansers. In de jaren erna ben ik weer gaan lesgegeven bij verschillende dansscholen zoals Swing Latino en ML dance center, waar ik een ontzettend leuke tijd heb gehad in het lesgeven van salsa aan beginners tot gevorderden.

Mijn liefde voor het ontwikkelen van dans concepten waarbij storytelling een grote rol speelt begon echter weer te kriebelen en dus ben ik zelf ook weer aan de slag gegaan met moderne dans. Ook mocht ik bij Best Life Church een aantal dansproducties dansen, waarbij geloof & dans samenkwamen. Daar ging mijn hart sneller van kloppen en alle puzzelstukjes vielen op zijn plek…! Ik mag tegenwoordig lesgeven over dans in de bijbel, dansstijlen & geschiedenis en het ontwikkelen van dans concepten voor de Creative Track van de bijbelschool Best Life College. Een geweldige plek om studenten te zien opbloeien. 

Nu wil ik mijn dansprojecten verder uitbreiden en ben ik gestart met IMPACT DANCE. Zo kan ik structurele lessen aanbieden en dat combineren met het ontwikkelen van dansproducties. Het is heerlijk om jezelf te kunnen uiten op muziek, te laten zien wie je bent en vol passie te dansen. Om op een creatieve manier een verhaal te vertellen en om verbinding te maken met je hart, ziel en lichaam. Het is mijn doel om alle dansers in verbinding te brengen met zichzelf en elkaar door middel van dans, om kracht en vertrouwen op te bouwen en je te laten stralen. Ik kijk er naar uit om jullie te zien in een van mijn lessen! 

DSC00341.JPG
bottom of page